foto's

Wij zijn een vereniging waar onze groene vingers voorop staan.
Er worden diverse activiteiten gehouden binnen de vereniging.

Lezingen, ruilbeurzen, bloemschikken, workshops, fairs, excursies, tuinreizen en open tuinen zijn de voornaamste activiteiten die we houden.

We zijn niet alleen actief in Aalten maar ook in Varsseveld, Sinderen, De Heurne, Breedenbroek, Dinxperlo, Ijzerlo, Lintelo,Winterswijk, Bredevoort, Heelweg.

26 januari lezing Bloeiende borders door Hub Driessen

De Hofnar in Aalten
Inloop 19.00 uur en start om 19.30 uur

Vaste planten en vaste planten-borders zijn 'in'. Waarschijnlijk is deze trend in gang gezet door de vele tuinreizen naar Engeland; de bakermat van de border.
Een enkeling heeft het in de vingers om probleemloos een mooie border te maken. Veruit de meeste van ons hebben daar moeite mee. Als men echter consequent een aantal stelregels toepast, dan kan iedereen een mooie border maken.
Aan de hand van tekeningen en foto's leert deze lezing hoe men een mooie border kan ontwerpen. voor de pauze komen aan bod:
- het begrip 'Border'
- de belangrijkste aandachtspunten bij het ontwerpen en aanleggen van een border.
- aan de hand van een plantenlijst leert men hoe een border te ontwerpen.
- uitgangspunt is traditionele Engelse border

Na de pauze worden de aanwezigen meegenomen naar een aantal prachtige tuinen en vaste planten kwekerijen en maken zij kennis met het nieuwe assortiment van de meest bruikbare planten; hierbij zitten verrassende nieuwelingen.

23 februari lezing: nieuwe eenjarigen en kuipplanten door Geert Borgonje

De lezing is bij De Radstake in de Heelweg, aanvang 19.30 uur.

Het gebruik en sortiment zijn de laatste 20 jaar enorm toegenomen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren bv. deze groep van planten mixen in vaste plantenborders, bloembakken, potten, schalen en hanging baskets. kleurrijke lezing van diverse soorten eenjarigen en kuipplanten die soms maar net op de markt zijn.

bloemschikplekken vrij.

Het bloemschik seizoen is weer begonnen of zal binnenkort weer beginnen.

We hebben nog plek bij de donderdagmiddag groep in Dinxperlo.

ziet u het wel zitten om gezellig in een groep te bloemschikken en samen prachtige stukken te maken?
dat kan op de donderdagmiddag om 13.30 uur op de datums: 20 oktober, 15 december, 16 februari en 13 april.

voor informatie kunt u contact opnemen met Danielle Ruesink coordinator.gbaalten(at)gmail.com

Deze maand in Groei & Bloei

Meer dan eenjarig! Blik op de Tuin: week 2